top of page

HEDDA GABLER

 12 SETEMBRE -15 OCTUBRE 2023

HENRIK IBSEN · ÀLEX RIGOLA

NAUSICAA BONNÍN · MIRANDA GAS ·
POL LÓPEZ· MARC RODRÍGUEZ · JOAN SOLÉ

HEDDA GABLER Nausicaa Bonin Pol López actriu Miranda Gas Marc RodríguezTeatro Teatre Espectáculo Sants Badal Heartbreak Hotel actores actor dramaturgo dramaturg Alex Rigola

​ÈXIT DE CRÍTICA I PÚBLIC · PERSONATGES ENIGMÀTICS · PASSIONS OCULTES · ACTUACIONS BRILLANTS · ESPAI ESCÈNIC DIFERENT

La Nausica sembla tenir-ho tot: la casa dels seus somnis, una parella que se l’estima i una vida economicament més solucionada que el noranta cinc per cent de la població mundial. Però alguna cosa no funciona. 

Desubicació, desitjos, desamor, insatisfacció, auto-destrucció, toxicitat i una lluita contra el propi esser construeixen un dels personatges més enigmàtics de la literatura dramàtica moderna, escrita el segle XIX i que sembla explicar moltes tensions de la nostras vella Europa a mitjans del segle XXI. Com escrivia el propi Ibsen “Busco representar esser humans, emocions humanes i destins humans sobre la base de les condicions i principis socials del present.”

LA CRÍTICA HA DIT:

 

“La melancolía, el poder, lo diabólico pasan por la cara de la audiencia en un montaje donde no puede haber menos pero donde no parece faltar nada.” 

Justo Barranco. LA VANGUARDIA

 

“Hedda Gabler es un teatro Rigola atrevido. Es experimentar, anteponiendo la singularidad e imprimiendo personalidad. No es el primer Ibsen con el que se atreve Rigola y, de nuevo, sale muy bien parado. Teatro, no para claustrofóbicos, pero sí para el público innovador.

 Diana Limones. EN PLATEA

 

“El públic està atrapat, seguint aquestes mirades i aquestes paraules amb l'atenció de qui acaba de descobrir per casualitat que la seva germana és desgraciada en el seu matrimoni i té un preocupant instint autodestructiu. Una tensió dramàtica que va ascendint i arriba molt a dalt, demostrant que la fórmula que ha trobat Rigola per oferir "trossos de vida", i que ell ha batejat com el Decàleg per una veritat escènica, funciona.” 

"El muntatge aconsegueix el que cerca: arribar a l'essència del text d'Ibsen, connectar-lo amb els nostres dies, oferir veritat escènica i mirar amb altres ulls al personatge protagonista. Tota una fita."

Rosa Díaz. RECOMANA

 

“Hedda Gabler es teatre en estat pur, experimental, minimalista si voleu, per suposat. Un nou encert d'Àlex Rigola i companyia” 

Pep Vila. CATALUNYA RADIO

 

“Aquesta Hedda, desficiada, avorrida, mandrosa, entremaliada, encarnada per Bonnín, passarà a la història del nostre teatre.” 

Andreu Gomila. TIME OUT

 

“Prohibida la afectación, el lucimiento gestual, con la trastienda de las palabras se construye una atmosfera de recogimiento irreal, hipnótica. Así́, entre los pliegues del sentido aparece la sustancia última de la obra: casi un milagro. “ 

Manuel Pérez. EL PERIÓDICO

HEDDA GABLER

Adaptació lliure del text de Henrik Ibsen 

Dramatúrgia i direcció Àlex Rigola

Repartiment

Nausica Bonnín, Miranda Gas, Pol López, Marc Rodríguez, Joan Solé 

Caixa Escènica Max Glaenzel

Ajudant de direcció Laia Alberch

Coordinació tècnica Igor Pinto

Construcció de l’escenografíia Pascualin Estructures Stage Technology SL i Sumescal SL

Producció executiva Irene Vicente Salas

Espectacle en català.

Durada 1 hora i 15 minuts

Heartbreak Hotel i Titus Andrònic S.L. en coproducció amb el TEATRE LLIURE,

i el recolzament del Departament de Cultura Generalitat de Catalunya.

bottom of page