top of page

MACHO MAN

UNA INSTAL·LACIÓ ESCÈNICA SOBRE VIOLÈNCIA MASCLISTA

Una experiència escènica interactiva.

MACHO MAN és un viatge escènic i experimental en forma d’instal·lació on el públic passa a ser el protagonista de l’espectacle desplaçant-se per diferents espais com si fos un laberint.

MACHO MAN Violencia masclista masclisme violació víctimes instal·lació instalaciónTeatro Teatre Espectáculo Sants Badal Heartbreak Hotel actores actor dramaturgo dramaturg Alex Rigola

Als espectadors-participants se’ls facilita un sistema específic d’auriculars sense fils que ens farà de guia, de documentalista o simplement ajudarà a completar la composició espaial mitjançant un ambient sonor.

Cadascun dels onze espais té un caràcter independent i autònom, amb un mecanisme d'interacció també propi, que obliga al públic a estar sempre receptiu, sumant imatges, sensacions, vivències que van composant un tot amb la finalitat de que el públic prengui consciència de la violència de gènere en l’àmbit de la parella, familiar, laboral, social i judicial.

Què està succeint? Quines són les víctimes? Com els costa reconèixer i acceptar que són víctimes? Quina petjada deixa l’ésser humà a través dels segles mitjançant l’educació? Quines són les nostres pròpies accions o no accions? Què fem i què no fem? Per què avui en dia un dona, pel sol fet de ser-ho, continua sent una víctima potencial? Com reaccionen els poders davant d’aquests fets?

Quina és la mecànica?

En un recorregut aproximat d’uns 60 minuts el públic entrarà en grups de 6 persones que s’aniran separant i retrobant per diverses sales. Cada 8 minuts entra un grup nou per reviure aquesta experiència.
La idea és que en 4’5 hores passin unes 240 persones per aquesta instal·lació autònoma d’uns 200 metres quadrats. Les diverses sales de la instal·lació tenen diferents volums que van dels 5 a 30 metres quadrats. En aquest viatge el públic llegirà, passejarà, escoltarà i interactuarà amb els espais i amb altres participants.

MACHO MAN Violencia masclista masclisme violació víctimes instal·lació instalaciónTeatro Teatre Espectáculo Sants Badal Heartbreak Hotel actores actor dramaturgo dramaturg Alex Rigola
MACHO MAN Violencia masclista masclisme violació víctimes instal·lació instalaciónTeatro Teatre Espectáculo Sants Badal Heartbreak Hotel actores actor dramaturgo dramaturg Alex Rigola

MACHO MAN

Direcció i creació:​ Àlex Rigola.
Assessora de continguts i psicòloga experta en violència masclista: Alba Alfageme Casanova.
Ajudantia de direcció​: Alba Pujol.
Assistència a la direcció:​ Irene Vicente Salas.
Equip dramatúrgic​: Ferran Dordal, Alba Pujol, Irene Vicente Salas i Àlex Rigola.

Disseny d’espai: M​ax Glaenzel.
Assistència d’espai escènic:​ Judit Colomer.
Disseny de so i QLab:​ Igor Pinto.
Edició de vídeo​: Alejo Levis.
Enregistrament doblatge:​ Beatgarden (Pau Romero).
Doblatge en llengua anglesa​: Molly Malcom
Tècnic de so​: Ferran Puertolas.
Tècnic elèctric:​ Àngel Puertas Sala.
Responsable del muntatge​: Raul Vilasís.
Construcció:​ Pascualín estructures i Òscar Hernández “Ou”.
Traducció i correccions: L​ a correcional. Serveis textuals.
Producció executiva:​ ClaraAguilar,JordiPuig“Kai” i Irene Vicente.
Agraïments a Maria Domènech, Rosa Salas, Núria Marín, Mireia Mascarell, Ramona Glaenzel, Elena, Javier Torres, Fundació Surt, Ajuntament d’Hospitalet, Servei d'Infància i Família de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials i Marta Hierro del documental "Els Monstres de Ca Meva"​ p​els materials infantils aportats al projecte.

Aquesta instal·lació de teatre document conté testimonis reals de violència masclista. Pot ferir la sensibilitat d’algunes persones. Creiem que no és recomanada per a menors de 15 anys.

Amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, ​el Departament de Cultura de la Generalitat de catalunya i​ l​ ’Institut Català de les Empreses Culturals.

MACHO MAN és una coproducció de Heartbreak Hotel, Titus Andrònic S.L., Temporada Alta 2018 i Teatros del Canal.

bottom of page